OVERVIEW   |   PRESS RELEASES   |   FACT SHEET   |   GALLERY   |   FUN FACTS



Gallery

Space Needle in the Seattle Skyline
These pictures demonstrate the “Before and After” view of the Seattle skyline — the current view of the Seattle skyline from Kerry Park, and what the skyline would look like after the renovation. The project team worked closely with Seattle’s Landmarks Preservation Board to ensure that the renovations of the alterations will be imperceptible from afar, not altering the historically significant view of the Space Needle that the city knows and loves.


Superzoom pictures of the Tophouse of the Space Needle
These superzoom images show that even at such a zoomed-in image of the Tophouse, the new enhancements would not alter the profile of the Space Needle that help symbolize the city skyline.


Cross-Section of the Tophouse to show Observation Deck Renovations
This rendering shows a cross-section of the Tophouse of the Space Needle to highlight some of the renovations on the Observation Deck including the new exterior glass barriers and additional doors and stairways with increased accessibility from the interior and exterior areas.


Before and After of the Outer Open-Air Observation Deck
These pictures demonstrate the “Before and After” view of the Observation Deck of the Space Needle. The renovations of the Observation Deck include new glass structural barriers that will replace the wire safety “caging” on the outer open-air Observation Deck that include sleek, canted glass benches that will be affixed to alternating glass barriers and should leave guests – although inward facing – with feet dangling, leaning out over the city below for a perfect spine-tingling Seattle selfie.


Before and After of the Interior Observation Deck
These pictures show the “Before and After” view of the interior of the Observation Deck of the Space Needle. These renderings showcase the new dramatic open circular stair will wind down from the Observation Deck to the restaurant level. It also shows the design intent to return to the minimalist original interior exposing the core of the structure.


Opening up the View
These pictures demonstrate the “Before and After” view looking out over Seattle from the Observation Deck, and demonstrate how the design principle of the renovation was about “getting out of the way of the view.”


Renovated Observation Deck at Night
The renovated Observation Deck will include interior enhancements include new floor-to-ceiling glass walls, new doors, stairs and accessibility connecting the interior and external, updated interior finishes, and new elegant lighting to let guests better enjoy the view.


New dramatic open circular stairway connecting from the Observation Deck to the Restaurant Level
This rendering shows the dramatic new open circular stairway made of steel, wood, and glass that will wind down from the Observation Deck to the restaurant level. At the base of the new stairway will be a glass-floored oculus revealing views of the Needle’s steel superstructure and the elevators and counterweights ascending and descending.


Before and After of the Interior Restaurant Level
Currently, the Space Needle operates a variety of dining experiences include a café, wine bar, banquet facility and the rotating SkyCity Restaurant. The Space Needle has been working with world-renowned designer Adam D. Tihany of Tihany Design to create a new restaurant and lounge experience that will showcase the thrilling views. Each of these dining experiences will re-open upon their completion in stages beginning in the spring of 2018. [NOTE: this rendering does not include the new Tihany Design concepts.]


New Mezzanine Level with Renovated Restrooms
This rendering shows the new mezzanine level. The project team will work with the engineers to expand the walkway to reveal the steel beams of the superstructure as well as exposing the original welds and seams of the internal structural girder. The design principle for this project was focused on revealing the beauty and ingenuity of the original structure.

*All renderings must be credited to Olson Kundig